Home

Leden

Nieuws

Agenda

Multimedia

Pietenband

Boekingen

Blaasfestival        

        Inschrijf formulier

        Deelnemers 2019

 

 

 

 

 

Heikneuter blaasfestival, dorpsplein Austerlitz

 

Eén keer per jaar op de 3e zondag in september wordt door blaaskapel De Heikneuter in samenwerking met leden en aanhang van Fanfarecorps Erica in Austerlitz een Blaasfestival georganiseerd.

Diverse orkesten doen mee;  dweilkapellen, Egerländer orkesten, big bands en percussiegroepen. Iedere muzieksoort is welkom!

In 2015 is het 25-jarig jubileum van dit festivaluitbundig gevierd! Wat een fantastiche dag was het en dat smaakt natuurlijk naar meer. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer ons gezellige Blaasfestival!

Om 12.00 uur wordt het festival officieel geopend. Naast muziek is er een rommelmarkt met een grote diversiteit aan spullen, waaronder boeken, kleding, speelgoed, platen, cd’s en veel snuisterijen! Ook is er voor de kinderen een springkussen!

 

 

 

Er wordt een verloting gehouden met mooie prijzen en voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd. Want van muziek maken en luisteren krijg je dorst en honger! In samenwerking met dorpshuis ’t Trefpunt staat er een bar op het plein en van de Heikneuter een kraam waar lekkere broodjes te koop zijn. Al meer dan 25 jaar is dit Festival één van de leukste feesten in Austerlitz en op 2 keer na, was het altijd goed weer. Gemiddeld komen er op zo´n dag tussen de 1000 en 1500 bezoekers!

Veel mensen die toevallig langs fietsen, blijven even staan om vervolgens de hele middag door te brengen op het dorpsplein.

De optredens zijn zeer afwisselend. Dweilkapellen staan midden tussen het publiek op het Dorpsplein en de Egerländer kapellen en Big Bands spelen in de muziektent op het plein.   Een jury, bestaande uit Bert Willemsen, dirigent van Fanfarecorps Erica en Astrid Gorter, ook dirigent van diverse orkesten, beoordeelt de muzikale optredens en schrijft (mits gewenst) een rapport over elke deelnemer.

 

Tussen 17:00 en 18.00 uur is de prijsuitreiking waarbij de punten bekend worden gemaakt. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt aan het orkest dat door het publiek het meest gewaardeerd wordt!

Wilt u de sfeer proeven en ervaren hoe gezellig het Heikneuter Blaasfestival is, kom dan de 3e zondag in september naar Austerlitz!